Правителството вече 100 дни показва своята безпомощност и некомпетентност, заявяват от СДС в декларация по повод на 100-те дни на кабинета "Орешарски". Партията допълва, че „ясно и категорично продължава да подкрепя справедливите искания на протестиращите български граждани, които повече от 80 дни настояват за оставката на правителството”.

Според сините стоте дни управление на "безпринципния кабинет "Орешарски" са показали, че "то се свежда единствено до множество скандални и немотивирани смени и назначения в институциите". Направен бе опит за връщането на станали скандалноизвестни кадри от управлението на Тройната коалиция, припомнят от СДС.

За това време правителството не показа воля за справяне с проблемите на хората в икономическата и в социалната сфера, а показа един единствен ясен приоритет - на всяка цена запазване на властта и статуквото в управлението, посочват от партията.

СДС отново настоява за незабавната оставка на кабинета "Орешарски", за нови парламентарни избори преди края на годината и за налагане на морал и почтеност в политиката.

„Призоваваме всички демократично мислещи и отговорни хора, партийни и безпартийни да излезем пред Народното събрание на 4 септември и да заявим ясно своята гражданска позиция, че няма да търпим отново Тройна коалиция и провалени политици на прехода да ни управляват”, се казва в заключение в декларацията.