Огромни опашки и чакане с часове – така изглежда изборния ден в Англия, където много наши сънародници ще подадат своя глас за президент. Оказа се обаче, че повечето от тях не знаят, че в Англия има открити нови секции.

В българското посолство в Лондон, където се намират четири от общо 17-те избирателни секции в английската столица, гласуването преминава спокойно.

Пред секцията, която се намира в лондонския квартал Стратфорд опашката е около 50-60 метра, предаде кореспондентът на bTV Десислава Минчева. Някои хора чакат близо четири часа, за да упражнят правото си на глас.

Наши съграждани казаха, че преди подобна е била ситуацията в българското посолство и затова не са отишли да гласуват там.

Те се оплакаха от проблемната страница на посолството ни – на нея новооткритите две секции в Лондон са изписани на различна страница и реално няма как да се разбере за тях при проверка.

Изборният ден в Лондон беше удължен до 21:00 ч.

Повече вижте във видеото:

Малко преди 20 часа местно време все още има дълга опашка. На чакащите беше обявено, че ще бъдат събрани личните карти на първите хора от опашката и в 21 часа местно време гласуването ще бъде прекратено.  

Беше отказано изборният ден да бъде удължаван след 21 часа.

Стана ясно, че много хора са се преместили да гласуват в посолството.