Коалицията на РЗС с аптечния бос Веселин Марешки се разтрогнала заради пари, разкри варненският бизнесмен в предаването „Лице в лице” по bTV. „Няма нито любов, нито омраза, нито раздели,” категоричен е той.

По думите на Марешки, двамата с лидера на РЗС Яне Янев имали уговорка да делят разходите поравно. „Яне ме увери, че е скъсал с миналото и ще се борим за нещо ново.

Преди 20 дни той подхвана старата песен, че трябва да плащаме на социолози, журналисти, телевизии и да изграждаме мрежи,” разкри бизнесменът и подчерта, че няма да плаща, за да влиза в политиката.

Според Марешки Яне Янев е „добър оратор и добър артист”. До развалянето на коалицията, която беше формирана само преди три месеца, се стигнало, след като лидерът на РЗС поискал пари за „платена социология”.

Веселин Марешки разказа още, че раздялата била уговорена много по-рано, но с вече бившия му партньор се били разбрали да я обявят „възпитано” във вторник. Въпреки това от пресцентъра на РЗС разпространиха новината в неделя.

„За мен имат значение приятелството и лоялността, а за Яне явно лъжата е по-важна. Хората знаят кой съм аз, кой е Яне Янев,” подчерта Веселин Марешки и припомни, че на последните кметски избори във Варна за него са гласували 43 000 души.

Бизнесменът отговори на обвиненията за купуване на гласове по време на кампанията през 2011 г. с довода, че е помагал на хората, както прави ежедневно. „Всеки ден от тия 4 години от избор на избор аз помагам на все повече хора,” обясни той.

Веселин Марешки отправи обвинения за състоянието на Община Варна срещу всички, които са я управлявали през последните 23 години, и спомена поименно Янко Станев, Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов.