Румен Стоянов печели кметските избори в Калофер, сочат резултатите от днешния частичен вот. Подкрепили са го 1 475 души, или 88% от участвалите в гласуването.

Избирателната активност в града прескочи 60%. Право на участие в изборите имаха 2 850 души.

Стоянов бе издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП. Негови опоненти в надпреварата за поста бяха Лалка Драгоева от ГЕРБ и Йордан Колев от НДСВ.

Колев е събрал 155 гласа, или 9,28% от вота. Кандидатът на управляващата партия е получил 41 гласа или 2,45%.
Избирателните секции приключиха работа в 19 часа. Гласуването започна в 6 тази сутрин.

Частичните изборите за кмет на Калофер се проведоха, след като избраният миналата година Стоянов бе отстранен от длъжност с решение на Общинската избирателна комисия. То беше потвърдено и от Върховния административен съд.

В десет населени места днес се проведоха частични избори за кмет. Това са град Калофер и селата Пиргово, Туховища, Хърлец, Байково, Ивайло, Доброплодно, Батак и в Рогозче.

След края на изборния ден в Калофер стана ясно, че в гласуването са участвали повече от 1 700 души. В четирите избирателни секции в града предстои преброяване на бюлетините. По-конкретни данни за резултатите от вота ще има по-късно тази вечер.

При 60% активност приключи изборният ден в село Байково, община Хитрино. 110 от имащите право на глас жители на селото са гласували. Изборният ден в село Хърлец, община Козлодуй завърши в 19:00 часа. 69.4% от населението е гласувало. В същия час приключи и гласуването в село Батак, община Павликени, където избирателната активност достигна 78,65%. Със 71% избирателна активност е приключил изборният ден в село Пиргово.

Мустафа Сюлейман Сюлейман, издигнат от ДПС, е новия кмет на село Рогозче, община Джебел, съобщиха от Общинската избирателна комисия, предаде Фокус. За него са гласували 110 избиратели, а за кандидатът на ГЕРБ Мустафа Неджип Сюлейман - 59 избиратели.