Президентът Румен Радев ще проведе две последователни срещи с японския премиер Шиндзо Абе и вече състоялата се среща с президента на Черна гора Филип Вуянович.

„С Филип Вуянович не сме доволни от нивото на двустранния ни стокообмен, той може да бъде много по-голям”, каза българският президент след срещата си него.

Той добави още, че визитата му е дълбоко символична и показва много неща, като например усилията на Черна гора за евроинтеграцията.

„Черна гора представлява добрия пример на Западните Балкани как една държава предприема дълбоки и сериозни реформи, как постига добро бъдеще и за себе си, и за своите съседи”, допълни Радев.

„Радва ме, че България успя да издейства в комуникацията си с Брюксел ясни цели на това председателство”, коментира от своя страна черногорският президент. По думите му близките ни отношения могат да са пример за региона.

„Тези взаимоотношения трябва да се пренесат и в икономическата сфера”, допълни той.

Вчера по време на срещата си с премиера Бойко Борисов японският му колега Шиндзо Абе също подкрепи идеята за интеграцията на балканските държави в Евросъюза.

По време на официалната вечеря снощи Бойко Борисов е получил кимоно и сертификат за шести Дан от международната федерация по киокушин-кай.