Щетите за България по проекта „Белене” настъпват след спирането му, каза в предаването „Лице в лице” по bTV бившият енергиен министър Румен Овчаров, който беше обвинен за безстопанственост в размер на 193 млн. евро по делото „Белене”.

Виновни са тези, които спряха проекта, категоричен беше той.

Бившият енергиен министър допълни, че щетите не идват от това, че три правителства са работили по него, или от това, че няколко министри са изпълнявали постановления за реализацията му.

Според Овчаров въпросът е кога прокуратурата ще разследва кой и защо е спрял проекта.

Имам ли вид на уплашен, попита Овчаров в отговор на въпрос дали го е страх след повдигнатото обвинение.

Овчаров не очаква да има коалиция между ГЕРБ и БСП след предсрочните парламентарни избори. Според него в ГЕРБ все още не са разбрали какво им се случва, като по този повод той цитира мисъл на Сенека: „Ще получиш това, което искаш, за да разбереш, че никога не си го искал”.

Бойко Борисов с последните си действия отново показва, че не е разбрал какво става в България. С напъните за мажоритарния вот и готовност да угоди за всички неща, които някой някъде е поискал все още не е разбрал, че нещата не са така както стояха преди една година, отбеляза Овчаров.

БСП няма да спечели пълно мнозинство, но ще има достатъчно други политически сили, с които може да се състави кабинет - и без ГЕРБ, и без ДПС, смята той.