В БСП има разделение заради участието на лидера Корнелия Нинова в приватизацията. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Румен Гечев от БСП.

Той е обиден от изказването на социалиста Кирил Добрев в интервю за bTV, с което той прехвърля вината за разграбването по време на масовата приватизация на Жан Виденов и Гечев.

Искам да изкажа своето изумление, че вторият човек в БСП излиза по национална телевизия и говори, че грехът за „разбойническата” приватизация е на правителството на Жан Виденов и мой, коментира Гечев.

Той припомни, че Закона за приватизацията е приет през 1992 г. По думите му правителството „Виденов”, в което той беше министър на икономическото развитие, не е правило съществени промени в този закон. Големите промени бяха направени от правителството на СДС, обяви икономистът.

На въпроса дали Нинова е била приближена на Иван Костов той отказа да отговори с „да” и „не”, но каза: „Оценката ми е, че няма как да получиш такава апетитна хапка, т.е. външнотърговско дружество, без да си приближен на Костов.

Не съм съгласен моята партия да носи отговорност за приватизацията по времето на Костов, повтори няколко пъти Румен Гечев.

Вижте цялото интервю във видеото: