Резултатите от изминалите избори не задоволяват Реформаторския блок, но положителното е, че няма спад към доверието. Това обяви в студиото на „Тази сутрин” вицепремиера и лидер на Движение България на гражданите Меглена Кунева. Тя отново потвърди призива за подкрепа на симпатизантите им на втори тур за Цецка Цачева и посочи, че симпатизантите на РБ не гласуват под строй, но и не биха гласували в ляво.

Вчера Цачева дойде и ни направи добро впечатление, посочи тя, окачествявайки я като „много симпатична.” Кунева посочи, че без увъртане кандидатът на ГЕРБ е  поискала подкрепа. По думите й между Цачева и Румен Радев кандидатурата на ГЕРБ е десният кандидат.

Кунева отрече Трайков да е бил предупреждаван или заплашван от партиите в блока, че ще му спрат парите по време на кампанията.

По повод изтичането на споразумението между партиите и сигналите на лидера на ДСБ Радан Кънев за излизане от блока Кунева заяви, че не се изненадва. Неговите колеги отдавна са в опозиция. Тя изрази разочарованието си от позицията на Кънев, че няма да разговаря с представители на блока, които са в управлението и подкрепят властта. „Когато можеш да участваш във властта и да променяш,  да се дръпнеш, защото не е станало твоето, не е разумно”, каза тя.

Кънев не подкрепя управлението над година. Което не важи за ДСБ като цяло и блокът не се е разпаднал.  В ДБГ предложихме няколко кандидатури за президент, вкл. и Найден Зеленогорски, но в името на единството подкрепихме Трайчо Трайков, който беше формулиран като предложение от Кънев. Така Кунева описа положителните сигнали, давани към лидера на ДСБ.

Вицепремиерът заяви, че не е привърженик на предсрочните избори, а в парламента все още има мнозинство. По думите й ако Борисов се оттегли от властта между първи и втори тур на изборите това ще значи, че не подкрепя своя кандидат.