След вчерашната крачка към програмно правителство за стабилно управление, днес се очаква Реформаторският блок да отговори ще участва ли в кабинета и дали партията на Корман Исмаилов също ще се включи в договорката.

От Патриотичния фронт вчера поставиха условие Народната партия "Свобода и достойнство" да не участва по никакъв начин в бъдещото управление на страната. Дали ще има двустранна среща между Патриотичния фронт и Исмаилов, не е ясно. От БСП пък трябва да отговорят ще приемат ли поканата на ГЕРБ за консултации или ще изчакат решението да бъде взето на пленума в неделя.

Междувременно бъдещите депутати трябва да се разберат кой в коя стая ще се помещава в Народното събрание, както и кои места ще заеме в пленарната зала. Засега е ясно, че от "Атака" възразяват срещу предвиденото за тях помещение, защото приличало на предверие. Някои от групите пък ще настояват за досегашните си стаи.

На срещата трябва да се уточни и тържествената церемония за откриването на първия пленарен ден, който ще е в понеделник.