Реформаторите провеждат пореден кръг от разговори за това кого ще номинират за президент.

До момента номинации от Гражданския съвет на РБ имат депутатът от РБ Гроздан Караджов и бившият икономически министър от първия кабинет "Борисов" Трайчо Трайков. Заговори се неофициално и за икономиста Георги Ганев и скулптора Велислав Минеков.

20 юли е крайният срок да постъпят още предложения.

Окончателните имена на кандидатпрезидентската двойка на РБ трябва да станат ясни в края на този месец.

ДСБ и СДС няма да правят партийни номинации, оставят тази работа на Гражданския съвет. Към тази идея клонят и от Движение „България на гражданите”.

ДБГ разговаря с трима-четирима интелектуалци със силна гражданска позиция, демократи, изключително добре познати в обществото, описа зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски профила на хората, които смята да предложи за "Дондуков" 2 партията на Меглена Кунева.

Вероятно измежду тях ще издигнем гражданска кандидатура, която ще внесем за обсъждане в Блока, поясни зам.-председателят на ДБГ.

Очакванията му са Реформаторите да стигнат до обща номинация в края на юли - началото на август. По думите на Найден Зеленогорски, ако се изпусне началото на август, по-късно номинираният трудно ще бъде припознат от обществото.

Председателят на СДС Божидар Лукарски лансира идеята крайната кандидатура на РБ да бъде определена чрез онлайн гласуване, когато вече са ясни всички претенденти. От ДБГ обаче смятат, че подобен ход е рисков.