Реформаторите отиват на крака при главния прокурор. В този час Радан Кънев и Петър Москов трябва да се срещнат със Сотир Цацаров.

По-рано от инициатива „Правосъдие за всеки” бяха при премиера Бойко Борисов. Срещата на юристите с премиера продължи час и половина, а фокусът на разговорите отново е паднал върху промените в Конституцията.

„Имаме неговото обещание гласуването за промяна на Конституцията да не се отлага, да се състои този месец - нещо, което е много важно за гражданите. Той пък има нашата позиция за това, че ние няма да подкрепи никакви сделки с партии или с политици, ако те са за сметка на самата реформа, тоест за ограничаване на нейния обхват”, заяви Любомир Авджийски.

„След разговора с премиера останахме с впечатлението, че той е отворен за широк дебат по реформата. Разбира се, тя трябва да се случва стъпка по стъпка, а ние имаме първа базова стъпка - гласуването на първо четене с необходимото мнозинство. Защото ако това не се случи и не се случи сега, дебатът се затваря”, посочи Велислав Величков.

Юристите от "Правосъдие за всеки" имат пет предложения за промяна на основния закон, като сред тях са и идеите им за ограничаване мандата на главния прокурор и отнемане на част от правомощията му.