България се връща в мутренските години. Така лидерът на БСП Михаил Миков коментира в парламента днешния атентат в столицата.

„Очевидно има връзка с цялостната обстановка. Очевидно е, че бдителният гражданин и неговите приятели, които днес са на власт са част от онова, което беше в България”, заяви Миков. По думите му е странно, че това и други проблеми се случват около изборите.

Според Миков подобни казуси се появяват, за да отклонят вниманието от въпроса как се провеждат избори в България.

„Безобразие е, че става посред бял ден и България се изравнява по престъпност, да не кажа,с латиноамериканските държави, но с африканските. Това е тъжно”, коментира и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Председателят на ДПС Лютви Местан беше по-сдържан. "На този етап ще се огранича с това, че имаме силно очакване да има официална позиция на специализираните органи и този случай да не повлияе на свободната воля на българските граждани и да не се експлоатира за тясно партийни цели", каза той.

По думите му два дни преди балотажа, не е най-подходяща среда за политически оценки. „Каквато и да е тя, ще носи риска, че няма да бъде съвсем обективна. Бих призовал и другите политически сили да не правят прибързани глобални заключения, добави Лютви Местан.

Председателят на НС Цецка Цачева прекъсна заседанието до 10:30, за да се свърже със силовия министър Румяна Бъчварова. Атанас Мерджанов от БСП предложи вицепремиерът да бъде поканена в парламента заради стрелбата в столицата.

Около 10:40 часа стана ясно, че вицепремиерът ще дойде в парламента. Тя коментира, че се издирва автомобил, свързан с инцидента.