Реформаторите са умни момчета, не са глупачета. Това заяви в „Тази събота” министърът на културата Вежди Рашидов за коалиционните партньори на ГЕРБ, като допълни, че е започнал да харесва Реформаторския блок.

„Трябва да се върви гръб в гръб, да си помагаме взаимно”, заяви той. По думите му РБ не преяждат с власт, защото са реални коалиционни партньори и имат своите права да искат пропорционално участие във властта. „Това не се нарича преяждане с власт”, подчерта министърът.

Той обясни, че не е често в медийното пространство, защото има много „затлачена” работа в министерството и влага усилията си в решаването им. За критиките срещу себе си Рашидов заяви, че те са от хора, които нищо не са направили в живота си.

„Не искам акъл от хора, които нищо не са направили. За мен нито един градивен човек не е казал нещо лошо”, коментира той. И отново подчерта позицията си, че държавата и цялото медийно пространство се управляват или от обръчи, или от кръгове и борбата срещу тях продължава.

„Осъзнавам, че работата на министър е чиновническа, и аз се старая да си върша работата”, каза Рашидов.

За средствата си в КТБ скулпторът каза, че е направил цесия и се опитва да си върне част от парите, защото не може да „прежали изкарваното цял живот”. Той обаче подчерта, че при дебатите за банката той е бил използван вместо дъвка, „вместо да се пита кой открадна парите от българските граждани”.

Целия разговор вижте във видеото: