Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторски Блок Радан Кънев отговори на обвиненията, отправени срещу него от председателя на Християндемократическата партия Ирина Абаджиева-Репуц в „Тази сутрин”.

Пред bTV в четвъртък тя заяви, че синът на хасковския кмет Станисла Иванов не само е изместил сегашния просветен министър проф. Тодор Танев от водаческото място в кандидат-депутатската листа на РБ, но освен това е сложил свои хора на останалите позиции.

Със статус във Фейсбук Кънев нарече Репуц единственото (макар и калпаво) оръдие в кампанията срещу него. Той ѝ благодари, че е казала „една важна истина - никога при реденето на Реформаторските листи не е ставало дума за пари”. А за това, че я е наложил за партньор в Блока се извинява на колегите си.

„Не коментирам г-жа Репуц от шест месеца. От момента, в който допусна да стане единственото (макар и калпаво, но друго няма) оръдие в почти постоянната кампания срещу мен. Кампания, организирана от средите, които никога няма да приемат сегашното мнозинство, реформаторската програма на правителството и факта, че сметките им бяха прецакани от човек без пари и връзки.

Но в случая се чувствам длъжен да благодаря. Ирина, благодаря ти, че каза една важна истина - никога при реденето на Реформаторските листи не е ставало дума за пари. Винаги сме говорили за политическо влияние и потенциал.

За останалото съм се извинил на колегите си в РБ - че те наложих за партньор в блока и водач на листа. Всеки греши, политиците по-често...”

 

Не коментирам г-жа Репуц от шест месеца. От момента, в който допусна да стане единственото (макар и калпаво, но друго ня...

Posted by Radan Kanev on Thursday, May 14, 2015