„ГЕРБ и БСП се опитват да дадат поръчката за тол системата на фирми, свързани с Васил Божков. Контролът на трафика е контрол над контрабандата, над бежанския трафик”. Това обяви в предаването „Лице в лице” лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Наскоро новоизбраният президент Румен Радев нападна правителството в оставка за обществената поръчка за тол системата, която трябва да замени винетките. Междувременно процедурата беше обжалвана и отново спряна.

На въпроса дали не сме станали свидетели на конфликт между ГЕРБ и БСП заради позицията на новоизбрания президент Кънев отговори: „Подаването на топката не се нарича конфликт”. Той смята още, че Румен Радев има слаба представа от поръчката и тоново е бил подведен от БСП.

Лидерът на ДСБ коментира последните обвинения, повдигнати от прокуратурата (на Трайчо Трайков и Симеон Дянков), като поредна намеса на обвинението в предизборна кампания.

„Прокуратурата работи като черна пиар агенция. Тя много пъти е повдигала обвинение и всеки път се е проваляла с гръм и трясък”, обяви още Радев. Като един от провалите той посочи обвинението на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров.

Радан Кънев не каза нищо конкретно за бъдещите коалиции вдясно на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Лидерът на новата формация „Да, България”Христо Иванов, той определи като достоен български политик. За лидера на СДС Божидар Лукарски обяви, че не представлява  интерес за ДСБ.

Вижте целия разговор във видеото: