Зам.-председателят на "България без цензура" (ББЦ) Рада Коджабашева напусна формацията. Тя съобщи това чрез профила си във Фейсбук.

Коджабашева уточнява, че е подала оставка още на 15 декември 2014 г., но е изчакала Коледните и Новогодишните празници, за да го съобщи.

„Искам да пожелая на всички, които се занимават с политика и управление на хора да овладеят поне три неща – да са точни на срещите, да изпълняват обещанията си и да уважават партньорите си”, написа Коджабашева в социалната мрежа.

В края на декември четирима депутати от партията на Николай Бареков я напуснаха - Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров. Отцепниците обвиниха лидера на ББЦ, че води лични битки. Преди това и Росен Петров напусна парламентарната група и партията.

Самият Бареков подаде оставка като председател на председателския съвет на Коалиция от партии ББЦ.

"Искам и да пожелая много здраве на господин Бойко Борисов и на господин Христо Ковачки, и успех в мениджмънта на общата им парламентарна група, наречена БДЦ". Това каза евродепутатът и лидер на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков.

Според негов вотът на последните избори е бил подменен, защото "никой от гласоподавателите на ББЦ, Патриотите, АБВ и Реформаторите не гласува да се влиза в тази позорна колаборация".