Сигналите в Комисията за борба с корупцията, които са основно срещу членове на ГЕРБ, идват от „смели жалбоподатели”. Те са се престрашили чак сега да подадат сигналите си, защото партията на Бойко Борисов не е вече на власт. Това заяви Волен Сидеров, председател на Атака и на комисията по корупцията в парламент в предаването "Лице в лице".

„Преди имаха страх, те държаха властта и можеха да действат икономически. Сега се отпушва страха от ГЕРБ”, каза той и посочи, че следващата комисия ще има и срещу БСП и ДПС.

Като проблем в комисията Сидеров посочи, че при разглеждане на сигнал срещу някои от дадена партия, то членовете от тази партия започват процедурни хватки, за да си бранят своите хора.

По думите му комисията няма разследващи функции, нито правораздавателни. „Събират се данни и се съобщават на медиите и обществото. Едно е гражданин да сезира институция, друго е парламентарна комисия”, заяви той.
Като успех лидерът на „Атака” посочи комисията за разследвания на полетите на правителствения „Авиоотряд” 28.

„Лаков я оглави, оказа се, че 34 млн. държавни пари са отишли за лични пътувания. Това например нямаше да го знаят хората, ако не беше комисията”, каза той и добави, че сигналът вече е в прокуратурата.

Мерките на властта относно справянето с бежанците Сидеров окачестви като „размърдване” и заяви, че управляващите са „дошли на нашето”.

По темата за ядреното бъдеще на България лидерът на Атака категорично се обяви в подкрепа на нови мощности в АЕЦ „Козлодуй” и изграждането на АЕЦ „Белене”.

Подробности вижте в прикаченото видео.