Серията от провали на премиера водят само до една мисъл, че е необходим цялостен ремонт – необходим е нов кабинет „Борисов”. Така Георги Първанов коментира рокадите в правителството. Не може да се кърпи днес единия сектор утре – другия, добави той от Перник.

Без подобен ремонт ние оздравяване на управлението не можем да чакаме, продължи анализа си претендентът за соцлидер.

"Премиерът, ако трябваше да сменя министри, трябваше да започне с Дянков, защото бедите в редица сектори се обясняват с политиката, която вицепремиерът провежда”, каза още Първанов.

"Аз мога да ви посоча още пет шест имена, които стоят в сянка, не случайно казвам нов кабинет”, върна се на основната си мисъл Първанов.

Смяната на поредният здравен министър Първанов оприличи на признание за провала на политиката в сектора. "Не може три пъти в рамките на мача да смениш левия бек".

Според Първанов голямата вина е на правителството, е че нява визия и политика.

Предсрочните избори не са по силите на опозицията, те биха могли да се проведат при оставка на премиера, добави Първанов.

Първанов подкрепя идеята за референдум за АЕЦ „Белене”. Ако допитването до хората обаче не бъде направено, той щял да настоява социалистическата партия да иска такова.

Отговорност за провала на бизнесфорума в Катар носи само Министерството на външните работи и разбиването на дипломацията от министър Николай Младенов, добави той.