902 мерки са записани в програмата за управление на кабинета. Сред тях за борба с неграмотността, тероризма и за продължаване строителството на магистрали.

Контрол върху монополите и решаване на проблема с миграцията са част от целите, които кабинетът си поставя. „Социални помощи вече ще се дават само на семейства, чиито деца посещават училище”, обещава вицепремиерът Валери Симеонов.

В сферата на правосъдието - от 30 септември отпадат свидетелствата за съдимост. Ще се реформира и детското правораздаване - децата да не бъдат наказвани, а превъзпитавани. И най-вече „намаляване срока за получаване на българско гражданство на година и половина-две”, както посочва зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова. Това обаче ще е само за лица от български произход.

А в социалната сфера се предвижда вдигане на минималните пенсии още веднъж през октомври на 200 лева. Безработицата у нас бележела траен спад до 6 процента. И затова, „за да развиваме конкурентоспособността на бизнеса не пречи да сключим споразумения за внос на работна сила от трети страни”, смята зам.-министърът на труда Зорница Русинова.

Образованието също е приоритет. Въпреки че борбата с неграмотността е един от акцентите в програмата на правителството, в нея самата правописни грешки не липсват. Така например в документа е попаднала думата "тероризЪма". Но още при публикуването му, от Министерския съвет се застраховаха, че пропуски не са изключени.