Ахмед Доган е реалният лидер на ДПС, каза в предаването „Тази сутрин” bTV проф. Людмил Георгиев, който беше част от партията до 2010-а година.

По думите му Доган по задължение трябва да се върне на лидерското си място в ДПС. Няма кой друг да се справи с тази ситуация, коментира проф. Георгиев.

Според него тримата съпредседатели, които застанаха начело на движението до националната конференция през април догодина – Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак, не биха се справили.

„Тези тримата младежи няма да се справят. Много са малки, крехки са”, изтъкна проф. Георгиев, според когото никой не би могъл да замести Доган.

Според него всяка формация, за която е направен опит да се създаде като паралелна на ДПС структура, не е успяла.

Проф. Георгиев допълни, че си е тръгнал от ДПС, защото не е било направено нищо, за да се подобри качеството на живот.

Критиката му към Доган и към целия политически елит е, че са забравили максимата на Аристотел, че целта на политиката е подобряване качеството на човешкия живот. Качеството на човешкия живот в България се влошава непрекъснато.

Необходимо е по най-бързия начин възстановяване на икономическите отношения с Русия и опит да се възстанови проектът „Южен поток”, каза още професорът.