Президентът Росен Плевнелиев удостои посланика на Руската Федерация у нас Юрий Исаков с орден „Стара планина“ първа степен.

На 17 август руският президент Владимир Путин освободи и определи за негов заместник Анатолий Макаров.

По думите на българския държавнен глава това е признание както за професионалните качества на Исаков, така е и ясен знак за значимостта и важния характер, които българската държава отдава на двустранния диалог с Русия и за желанието за неговото развитие и задълбочаване.

Отношенията между двете страни винаги са били в центъра на общественото и политическо внимание и имат здрав фундамент, характерен за държавите с дългогодишни исторически традиции, каза президентът и добави, че България и Русия са създали необходимата солидна основа, за да продължат да развиват равнопоставен и взаимноизгоден диалог във всички направления.

Снимка: president.bg

Плевнелиев благодари на Исаков за положените от него активни усилия за насърчаване на традиционно добрите приятелски връзки между двете страни.

Самият Исаков заяви, че двата народа имат тесни са връзките и това е истинска здрава основа, върху която България и Русия могат да изграждат конструктивни и взаимноизгодни отношения на базата на равнопоставеност и взаимно уважение.