Ние не осъждаме Волен Сидеров като човек, ние осъждаме неговата дейност. През последните години той стана опасен за самия себе си. В случая с НАТФИЗ него го изведоха полицаите, за да го предпазят от озверялата тълпа, която щеше да го линчува. На българите им стана пределно ясно кой е Волен Сидеров и вече много го намразиха. Това каза в студиото на „Тази сутрин” журналистът Теодор Ангелов, който беше нападнат от националиста през 2013 г., като за това си деяние Сидеров се призна за виновен.

„Много се чудех дали да дойда тази сутрин във вашето студиото, малко ми е неприятно да се популяризирам с тази случка – че съм имал среща на високо равнище с политика с бяла коса, аз няма да кажа неговото име. Аз искам да ме свързват с моето творчество”, каза и актьорът Евгени Будинов, който имаше сблъсък с лидера на „Атака” около друг епизод, приключил с обвинение за хулиганство – серията спречквания около НАТФИЗ.

За общо три такива случая Волен Сидеров в крайна сметка се призна за виновен – за събитията около университета, за агресията спрямо Ангелов и за събития от Батак през 2011 г.

„Много тежка съдба очакваше г-н Сидеров ако не беше сключил сделка с прокуратурата, защото в затвора той щеше да е в една обстановка, която да му е крайно неприятна – общуване с малцинствата в тясна килия”, коментира журналистът.

По думите му Сидеров е зарязал парламентарната си дейност и идва само в петък за парламентарния контрол и за да го снимат от партийната телевизия „Алфа”.

„За мен е важно как политиците ще приемат този пример и това да са по-добри, да се възпитат едно ново поколение политици”, коментира Будинов.