„Показвайте пътища, театри, аули, библиотеки, спортни зали и не коментирайте нищо”. Такава бе повелята на премиера Бойко Борисов към журналистите във Варна. Там той откри нов спортен комплекс със зала за колективни спортове в Икономическия университет в града и загатна, че „има вероятност Варна да бъде домакин на световното първенство за младежи по волейбол”.

Премиерът допълни, че първенството ще се проведе в новата зала, която се строи в Пловдив, във Варна и в някои други градове, в които предстои да се изградят подходящи спортни съоръжения.

„Виждате, че в най-тежката криза в света, ние всеки ден откриваме кръстовища на няколко нива, аули, библиотеки, пътища, проходи, театри”, похвали се Борисов.

Премиерът допълни, че от първия ден на управлението си, правителството на ГЕРБ е платило високите пенсии на пенсионерите. „Тогава правителството на Станишев и Орешарски в Министерство на финансите оставиха държавата потопена с половин милиард и сега продължаваме да плащаме”, подчерта във Варна Борисов.

След като обърна заслужено внимание на спорта във Варна, премиерът се отправи към Драматичен театър "Стоян Бъчваров", в който се помещава и операта. Той остана доволен от новия вид на сградата и дори възкликна "Не е по-лошо от Народния".

Пред журналисти и в компанията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова Борисов пробва новите седалки в основната зала на театъра. Единствената му забележка беше за цвета на столовете. "И пак червени седалки, навсякъде червени седалки слагат", шеговито отбеляза Борисов.

Премиерът изпробва и новата въртяща се сцена на театъра, която направи почти пълен кръг с управляващи, вместо с актьори.

Още преди обед скъпите гости навестиха ремонтирания участък от прохода Елена - Твърдица.На церемонията при разклона за село Тодювци премиерът обяви: „Всеки ден показваме на хората какво прави нашето правителство и то в най-голямата криза”.

Борисов не скри и най-големият си страх: "Може да съм по-притеснен за тези избори, но след 10 години всички вие ще кажете браво, че тогава в най-голямата криза се стегнахме и си направихме инфраструктура".

„Думите отлитат, пътят остава”, посочи премиерът.