Премиерът Бойко Борисов облетя българо-турската граница в компанията на министрите на вътрешните работи и отбраната Румяна Бъчварова и Николай Ненчев. Към проверката се присъедини и народният представител Валери Симеонов.

Целта на проверката е да се провери до къде е стигнал строежа на оградата по границата ни с Турция.

„Съоръжението ще подпомогне значително работата на граничните власти”, коментира премиерът Борисов в личната си „Фейсбук” страница.

Той не пропусна да се похвали, че британският премиер Дейвид Камерън е изпълнил уговорката да изпрати 40 нови джипа в помощ на българската Гранична полиция.

„Високо проходимите автомобили са предоставени безвъзмездно от Кралство Великобритания”, допълва премиерът. Премиерът обясни, че всички имат принос за направеното, за да бъдат гражданите спокойни. „Не, че нямаме пари, защото са събрани над 3 млрд. повече пари в бюджета. Това, че пращат техника е голям морален жест”, допълни премиерът.

Подписаният договор с Турция за връщане на всички, които са преминали нелегално границата, осигури на България спокойствие”, каза Борисов след проверката на оградното съоръжение на българо-турската граница.

Валери Симеонов също остана доволен от видяното, като коментира, че оградата изглежда сигурна и изолира Европа от остатъка от останалия свят.

В началото на месеца правителството отпусна допълнителни 6 млн. лева за завършване на граничната ограда на територията на област Бургас. Общата цена вече надхвърли 100 млн. лева.