Преди 3 години се случваха добри неща за България – вдигаха се доходите, най-дългото майчинство в ЕС бе прието, безработицата бе едва 6% за разлика от сегашното двойно скочило ниво... Може би не сме решили проблемите на всички, правили сме грешки, но сме имали последователна политика в някаква посока и кауза. Сега политиката е меко казано хаотично. Такова мнение изказа пред bTV депутатът от БСП Корнелия Нинова.

По думите й вече трета година финансови рестрикции във връзка с кризата не дават ефект – безработицата расте, очакванията за растеж намаляват. Според Нинова рецептата е прилагането на мерки за по-голям икономически ръст и повече работа.

„Харченето може да е стимул – да се увеличат пенсии и заплати, за да могат хората да потребяват повече. Откъде ще дойдат тези пари? Ами, имаше 4 млрд. лева резерв. Къде отидоха тези пари, защо не се повишиха доходите? Сегашният кабинет изхарчи всичко, не само, че не е вкарал един лев в резерва, но дори увеличава дълга с 2 млрд. лева”, допълни още Корнелия Нинова.

Тя коментира и думите на Меглена Кунева, която не изключи възможността за коалиране на новата си партия „във всички посоки” след изборите догодина. „Това не го разбирам. Говори се само за коалиция на базата на имена – на партии и лидери. Трябва вместо това да се говори за коалиране на базата на определена политика”, посочи още депутатът-социалист.

Тя определи като „излишно губене на време и енергия” спора между Станишев и Георги Първанов, разразил се в битката за лидерския пост в партията преди Конгреса през май. „Беше вреден – добре, че приключи”, каза Нинова.