Правителството назначи областни управители на Варна, Перник, Силистра и Софийска област. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Оказа се, че избраниците са кой от кой по-компрометирани. Сред тях има съден и разследвани за скандални сделки.

Иван Великов
е новият областен управител на Варна. По негова молба от поста беше освободен досегашният областен управител Коста Базитов.

Иван Великов е роден през 1969 г. Работил е като следовател в Окръжна следствена служба-Варна. Бил е прокурор в Районна прокуратура гр. Девня и след това в Районна прокуратура гр. Варна. Съдия в Районен съд и Окръжен съд в гр. Варна. Адвокат във Варненска адвокатска колегия. От 2008 г. Директор Дирекция „Правно-нормативно обслужване“ при Община Варна.

През август 2010 г. Великов бе оправдан от Софийски градски съд по обвинение в това, че през октомври 1998 г. в качеството си на прокурор е поискал от свой колега в Районната прокуратура в Девня, да промени мярката за неотклонение "задържане под стража" на обвинената в измама Диана Христова. Неин адвокат по това време е бил известният във Варна с дейността си като общински съветник Бранимир Балачев.

Според обвинителният акт Великов поискал от младши прокурорката Даниела Вълева да измени мярката "постоянен арест" на Христова. Вълева се оплакала на председателя на Девненския районен съд.

Иван Великов казал на председателя на Девненския районен съд, че бащата на обвиняемата е готов да плати за замяната на мярката за неотклонение, наложена на дъщеря му, с по-лека. Вероятно точно тази среща е станала и причина да започне наказателно преследване срещу Великов

Той бе оправдан по повдигнатите му обвинения на 3 юни 2010г. а делото срещу него прекратено.

Областен управител на Перник става Михаил Михайлов. От 2007 до 2012 г. е Заместник-кмет по строителство в Община Перник.

Начело на областната управа в Силистра ще бъде Насуф Насуф. Роден е през 1966 г. Бил е кмет на община Главиница 8 години, като е заемал различни длъжности в общината.

Новият областен на Силистра е разследван за икономическо престъпление. Проверката срещу Насуф е за незаконосъобразни действия в качеството му на кмет на община Главиница. През 2007 г. с решение на Общинския съвет в Главиница се отдава на концесия сметосъбирането и сметоизвозването на отпадъците от общината.

Концесионерът има задължение да достави за населените места в общината 210 контейнера. В момента последният е завел дело срещу Главинца с искане да му се възстановят 126 000 лв., сума равна на стойността на контейнерите.

Появява се и договор, подписан от тогавашния кмет Насуф Насуф, за изплащане на контейнерите. Този договор не е заведен в регистрите на договорите в общинска администрация, за него не е уведомен местния Общински съвет, нито пък има проведена обществена поръчка за самата процедура. Според разследващите Насуф Насуф е сключил сделка за над 100 хиляди лева, без дори да проведе процедура за обществена поръчка.

Емил Иванов е определен за областен управител на Софийска област. Два мандата е бил кмет на община Своге, един мандат - Областен управител на Софийска област и един мандат - народен представител.

Срещу него, както и срещу бившите военни министри от НДСВ Николай Свинаров и Веселин Близнаков се водеше прокурорска проверка заради сделката за летището в Божурище. Тя бе с италианската фирма "Индустриален парк София" и експертизата показа щета от 37 милиона лева за държавния бюджет.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Хасково до назначаване на титуляр е определен сегашният заместник-областен управител Кадир Исов. От 2007 до 2013 г. е бил началник на отдел „ Регионален технически инспекторат“–Хасково.