След скандала с хванатата навреме грешка за милиони около дължимите пари на частна транспортна фирма, страстите в Столичната община отново се разгоряха. Този път причината не бе толкова фрапираща, но предизвика напрежение между общинари от управляващата партия и такива от опозицията.

Общинският съветник от Синята коалиция Вили Лилков поиска от кмета Йорданка Фандъкова да издаде заповед, с която да задължи служителите на общинската администрация да премахнат от работните си места портрети и символи на Бойко Борисов.

„Портрети, календари и символи в офисите на администрацията издават политическа ангажираност, а не неутралност. Настоявам не само по време на политическите кампании, а още сега да се издаде такава заповед”, заяви Лилков, подчертавайки, че настоящата практика нарушава Закона за държавния служител и Конституцията.

Йорданка Фандъкова от своя страна обаче не се ангажира с издаването на заповед, с която да забрани лика на Борисов по чиновническите бюра. Тя все пак отговори, че ще се обърне към служителите си „с молба да не дразнят излишно хората”.