Половината министри от правителството в оставка са получили предложение да оглавят служебния кабинет, заяви зам.-председателят на „Атака” Десислав Чуколов. Според неговата информация сред тях е акад. Стефан Воденичаров, който обаче е отказал поста.

Националистите настояват президентът Росен Плевнелиев да покаже, че е избран от народа, а не е „посочено от ГЕРБ лице”, което да „запълва” поста на държавен глава.

Десислав Чуколов обвини Плевнелиев, че се държи като „пионка на ГЕРБ”, защото всичко, което предприемал, било в полза на досега управляващата партия. Депутатът от „Атака” изрази опасения, че президентът ще „продължи да играе играта на ГЕРБ” и гласът на хората на улицата ще остане нечут и исканията им няма да бъдат взети предвид.

„Има голяма опасност да бъде назначено едно правителство, което да "подготви" изборите – уж независими и свободни избори, а всъщност контролирани от ГЕРБ. Това ни е опасението – че тези избори отново ще бъдат манипулирани, защото на ГЕРБ това е единственият шанс да останат по някакъв начин във властта,” заяви Десислав Чуколов пред БНР.

По думите му, ще бъде показателно дали сред назначенията в служебния кабинет ще има политически обвързани лица. За премиера на служебния кабинет Чуколов е категоричен: „Важно е дали той ще бъде про гласа на хората, или про гласа на Бойко Борисов.”

От „Атака” настояват служебният кабинет да направи ревизия на управлението на ГЕРБ, защото в противен случай „поразиите” ще бъдат заличени в документите.

Междувременно националистическата партия отмени протестния си митинг пред Министерски съвет, плануван за неделя от преди седмица.

„По същото време, в което трябваше да се проведе партийният ни митинг, в непосредствена близост – пред БНБ. ще протестират граждани. От "Атака" не искаме нашият протест, въпреки че бе плануван преди другите протести, да се тълкува като политизиране на гражданското недоволство и искания,” пишат от партията в съобщение до Столична община, в което уточняват, че ще проведат митинга си на 3 март.