Загорско е едно от многото български села с празни къщи  на гурбетчии и изселници. Избирателният списък е от 400 имена, но  реално в селото живеят  малко над стотина. Те днес отново гласуват за кмет, защото избраният преди година местен управник се оказал с присъда.

В селото, в което няма магазин и дори автобусът  го заобикаля, битката за  кметския стол изправя за първи път един срещу друг ДПС срещу ДОСТ. В битката влизат бъдещ криминалист срещу бивш имам. Зад полицая Мюмюн Местан са ДПС, а духовникът Салим Мустафа е подкрепен от ДОСТ. 

В село, в което всички се познават, а половината са роднини, това не се приема добре.  „Не е полезно, само една партия ако е, най-хубаво. И за тях, и за нас. Сега се разделят на две…. и нищо няма да излезе”, смята Хасан Алимехмед.

За да е още по-сложно, от ДПС залагат на Местан да спечели изборите срещу човека на Местан. Мюмюн е категоричен – няма нищо общо с Лютви. Кандидатът от ДОСТ също не вижда проблем в това да се изправи срещу съфамилник на лидера на подкрепилата го партия.

Очакванията на хората са новият кмет да направи селото по-добро място за живеене, без значение от коя партия ще бъде той.