Подкрепата за Пламен Орешарски се пропука. Това стана ясно на вече традиционната среща между граждански организации, подкрепящи правителството, с премиера и министри. Някои поискаха промени в закона за тютюнопушенето, други попитаха защо още не са сменени директори на държавни агенции.

Бисер Миланов, станал публично известен с прякора Петното, не бе допуснат на среща с министъра на правосъдието. След като по-рано той предложи да справи с протестиращите, ако на Йовчев му липсва кураж, днес Миланов уточни, че е имал предвид не протестиращите, а с част от тях – „тези, които са платени от Джордж Сорос”. Той добави, че знае кои са.

В залата присъства човек на Бисер Миланов, който този път е критичен към кабинета. Кани се и да протестира. „Нищо не се променя в държавата, олигархията си стои май, май”, заяви Йордан Бонев.

Веселин Василев от Сдружение „Освобождение”, посочи, че вече има сдружения, които не подкрепят кабинета. Нина Гергова от гражданска организация за нов обществен договор заяви, че подкрепата за кабинета продължава, „защото изпълнява условията ни.”.

Вицепремиерът Зинаида Златанова, коментира, че за нея „сигналът е много тревожен, не вървим към повишаване на доверието”.

Бисер Миланов заяви още, че предстоят интересни развръзки и трябва оставка. На въпрос защо смята така, след като до скоро е защитавал правителството, той обясни, че са го защитавали, дали са му 100 дни, но нищо не се е променило. „Ще се научат да се съобразяват с мене, аз представлявам една огромна група общество”.

Срещите в министерския съвет вече ще са два пъти в месеца. а Бисер Миланов - Петното, свързван с различни престъпления, осъждан за някои и реабилитиран, се надява отново да се среща с властта.

А, ако не го пускат - заканва се да влезе в политиката.