„Имам самочувствието, че досега съм свиквал Консултативния съвет по национална сигурност, когато трябва. Имам също така доказателствата пред целия народ, че за пръв път, откакто аз станах държавен глава, КСНС прие правила.Това заяви Росен Плевнелиев, който днес бе гост на Тракийския университет, за да изнесе лекция на тема "Стратегически перспективи за развитие на земеделието и производството на храни в България".

Плевнелиев заяви, че ще прецени внимателно кога да свика КСНС, както и неговите теми. "Защото не е въпросът само за това ние да си говорим за темата за бежанците. КСНС е най-важният инструмент в държавата за постигане на консенсус. За какъв консенсус ние искате да говорим - за това, че за бежанците трябва да има ток, че трябва да има вода, че трябва да има хуманно отношение. Има ли някой, който е против този консенсус", запита държавният глава и продължи: "От тази гледна точка аз призовах и вчера правителството да се държи на висотата на собствените си отговорности".

Свикването на КСНС ще бъде обявено скоро, а на него ще има и други теми, освен бежанците. "Ще намеря точния формат, точното време, за да можем да бъдем максимално ефективни”, гарантира Плевнелиев.