Консултациите за избор на нов шеф на Националната служба за охрана продължават, като е много важно кандидатурите да са хора от системата, а не поредните "парашутисти, спуснати по политическа линия". Това заяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

„За мен е важно да има диалог, не бих искал да изненадвам Министерски съвет, нито Министерски съвет да ме изненада мен с решения, които не са работещи”, подчерта държавният глава. Той изрази надежда Законът за НСО „да бъде доведен до успешен край”.

Росен Плевнелиев приветства промените в Изборния кодекс, които ГЕРБ и ДПС прокараха в пленарна зала. Текстовете отреждат на бившите управляващи най-много места в ЦИК, като в същото време хората на Лютви Местан са с 1 повече от тези от „Атака”.

Според президента, народните представители са поправили един не добре работещ текст и сега за него е много по-лесно да свърши работата в рамките на конституционната процедура и срок.

Росен Плевнелиев коментира пред журналисти и своята необявена среща с шефа на EVN в Австрия.

"Държавният глава имаше и друга тайна среща в Австрия. Аз се видях с вицепрезидента на Amazon. Отидете, организирайте шпиц команда, арестувайте я, защото държавният глава се е опитал да работи за една достойна българска позиция, а именно работни места и повече инвестиции в България", каза Плевнелиев.