Ако не се случват тези неща, за които ние сме подкрепили правителството, какъв е смисълът да продължаваме да го подкрепяме? Утре отиваме при нашите избиратели, те ни питат по улиците „Докога ще търпим тази циганска престъпност?”. Това коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

В студиото на „Лице в лице” той подчерта, че 7 месеца няма никакво движение по предложенията на националистическото обединение за борба с циганската престъпност. „Няма как да се случат с магическа пръчка до 1 юли, но дотогава може да се направи програма за борба с битовата престъпност”, подчерта лидерът на ВМРО.

Той посочи, че темата е била вкарана от ПФ и на Съвета за развитие, като патриотите са излезли и с официална протестна нота заради липсата на конкретни действия в рамките на управляващата коалиция.

„Ако не беше Гърмен, щеше да е някое друго населено място, където битовата престъпност е взела връх, а държавата отсъства”, посочи Каракачанов. Той напомни, че в ромската махала 24 са законните постройки, а 124 – незаконните, а от 900 живущи 600 са без адресна регистрация.

Каракачанов посочи и конкретните мерки, които биха намалили престъпленията по селата – равномерно разпределяне на полицейския ресурс, видеонаблюдение и санкциониране на т.нар маломерни престъпления за щета под 300 лева. Той напомни, че зимнината на един пенсионер може да струва 200 лева, но без нея ще гладува.

Лидерът на ВМРО призова в такива случаи да се действа по бързата процедура и осъдените да полагат общественополезен труд.

Той изрази надежда, че Законът за гражданската регистрация ще действа още за местните изброи, за да се избегне „преселението” на гласоподаватели. По думите му текстовете са коментирани и с Реформаторския блок.