Целта на декларацията на депутатите от ГЕРБ, които поискаха оставките на хората от ДСБ във властта, беше да се даде ясен знак, че трябва да има ясни политически граници кой е в опозицията и кой е в управлението. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV парламентарният секретар на Министерския съвет Петър Николов.

Хората, които са членове на ДСБ и са останали в управлението, трябва да решат къде са, заяви Николов.

България има нужда от ясни политически граници – кой и защо носи отговорност, кой е опозиция и защо, допълни той.

„Когато министър Ненчев отива на Националното събрание на ДСБ и говори там, той не показва ясно къде е”, даде пример Николов.

Тази декларация е насочена към премиера с молба той да да се срещне и да изговори с парламентарната група определени проблеми, защото отговорността в изпълнителната власт е на министър-председателя, отбеляза още парламентарният секретар на правителството.

По думите му право на личен избор на хората от ДСБ е да решат къде са, но те не могат да „поставят всички в разкрачено положение”.

„Очевидно е, че Радан Кънев не може да изтегли тези хора, по този начин проличава една от неговите слабости – той не владее всичките си партийни членове и структури. Това е лидерски въпрос, който той трябва да си реши”, коментира още той.

Несправедливо всичко да се струпва на главата на министър-председателя, каза още Петър Николов.