„ДСБ не е клуб по интереси на някого, а политическа партия”, каза здравният министър в оставка Петър Москов в предаването „Тази сутрин” по bTV.

В края на миналата година ръководството на ДСБ изключи от партията здравния министър.

„Когато учредявахме ДСБ преди 10 години, имаше много спорове. Тогава не фигурираше възможност да изключваме хора. Така се роди ДСБ – на територията на смисленото говорене. Сега очевидно е друго”, каза Москов.

По думите му членове на партията не са съгласни с решението на ръководството, но в случая важното е да имаш мнение, а не да бъдеш „като другия”.

Здравният министър в оставка каза, че е грешка ДСБ да се връща в политическа изолация.

„Реформаторският блок беше и ще бъде усилието за обединение – само така десницата може да има политическо представителство”, убеден е Москов.

Петър Москов беше избран за ръководител на предизборната кампанията на Реформаторския блок.

„Ние с ГЕРБ сме различи политически партии. Това, че реформаторите и ГЕРБ трябва да бъдат част от това мнозинство, няма съмнение”, категоричен е Москов.

Той добави, че не иска реалност, в която БСП и ДПС са на власт.

Скандалът с лекарствата за Хепатит С

Петър Москов поясни, че лекарствата за лечение на Хепатит С са едни и същи, но от едната фармацевтична компания ги предлагат за по-малко пари, отколкото от другата.

„Миналата година лекувахме Хепатит С за сума от 45 хил. лв. на пациент. След като една фирма е продавала на касата нещо за тази сума, а има друга, която ще го продава за 20 хил. лв…”, каза Москов.

Той увери, че медикаментът е един и същи, като в случая става въпрос за засегнат търговски интерес.