„През цялото време в предишния мандат, включително и като опозиция, по всеки един проблем, когато съм отишла с аргументи защо едно негово решени трябва да бъде променено, той си го е сменял. Това не важи само за мен. Той е изключително диалогичен човек. Включително, когато сме говорили по много тежки законопроекти – за Черноморието, например. Най-диалогичният лидер”.

Така новият регионален министър Лиляна Павлова обори в „Лице в лице” по bTV реплика на бившия си колега Мирослав Найденов. Според земеделския министър в първия кабинет на Борисов, лидерът на ГЕРБ слагал точката на всяко решение, независимо дали е правилно или не.

Иначе Павлова заяви, че има увереността, че познава работата на това министерство и знае с какво трябва да се захване веднага – опити за възстановяване на потока от евросредства по оперативните програми и подготовката за зимата, за която няма пари.

„Най-важното в момента е чрез актуализацията на бюджета да осигурим достатъчно пари във Фонда за гарантиране на влоговете, за да се спази срокът по закон. Ще направим необходимото това да се случи до декември”, каза още тя.

По думите й случаят с КТБ е изолиран – „не трябва да драматизираме, но трябва да се отнесем много сериозно”.

Според нея актуализацията на бюджета е неизбежна – „ключови сектори от икономиката не могат да завършат годината. Черешката на тортата е НЗОК. Не можем да си позволим българските граждани да нямат достъп до лекарства и лечение. Както и подкрепа на ситуацията в КТБ”.

На въпрос дали би работила с хора, предложени от Реформаторския блок в екипа си, тя заяви: „По-важно е да създадем екипи от професионалисти, които да работят в тандем. Аз съм екипен играч, нямам проблем да работя и с колеги от РБ, стига да са експерти”.

Гледайте целия разговор във видеото!