Патриотичният фронт обяви, че има опасност да оттегли подкрепата си за кабинета. Причината е, че мнозинството отказва промени в Изборния кодекс, за които ПФ настоява.

Патриотите искат да бъде увеличен прагът на преференциалния вот и листите по-трудно да се пренареждат.

"На последния председателски съвет ми беше намекнато, че няма да се преразглежда избирателния закон и това е много сериозна предпоставка да преразглеждаме нашите отношения", обяви председателят на групата на ПФ в парламента Валери Симеонов. 

Притесненията на патриотите са, че с нисък праг на преференции има опасност да се обърне цялата листа в малките общини. Симеонов е категоричен, че ПФ няма да отстъпи от искането си за вдигане на преференциалния праг.


"Това е било в основата на подкрепата на това управление. Имаме си политическа отговорност, като се наруши този основен приоритет - прекратяваме подкрепата", заплаши депутатът.

По повод проблема с печатането на бюлетините финансовият министър Владислав Горанов обяви днес, че не се подготвят промени в Изборния кодекс. ОТ ГЕРБ многократно са заявявали, че няма да пипат кодекса преди местните избори тази есен.