Парламентарната група на Българския демократичен център ще гласува против правителството на Бойко Борисов на утрешното парламентарно заседание. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на „България без цензура” Николай Бареков. Той допусна промяна в позицията им, ако бъдат потърсени за разговор.

„При положение че не сме поканени на разговори, че не е потърсена нашата подкрепа, ние нямаме друг избор освен да гласуваме с „не” и да преминем в опозиция. В това правителство, което се очертава, липсва центърът”, обяви настоящият евродепутат.

По думите му има крайнодясно, има крайноляво, има руско, има американско, но център няма.

„Беше се оформил един много приятен тюрлюгювеч, в интерес на истината, с реформаторите и с ГЕРБ. В момента, в който пресолиха манджата с г-н Първанов и с останалите, стана буламач. Моите колеги чувстват известна обида, не мога да го скрия”, подчерта той.

Според бившия водещ бъдещото правителство е с много ниски шансове за политически успех и затова лично е удовлетворен, че партията му няма място в него. Той допълни, че като гражданин щял да работи за интересите на България и за това правителството да успее, но шансовете му били много малки.