Още преди да е даден стартът на новия 43-ти парламент, скандалите между партиите в него вече са факт. Днес депутатите спориха кой в коя стая да се помещава и къде в пленарната зала да седи. Някои дори се оплакаха от тормоз.

На неофициална среща партиите трябваше да разделят малкото стаи и местата в залата. Имаше и предварителен план.

„Ето, с коефициент, колкото депутати, толкова квадратни метри - горе долу по квадратен метър и половина на народен представител. Няма повече място”, заяви Красимир Велчев.

Това обаче не се хареса на всички. „Нещо се опитват да ни набутат в някакво преддверие, но няма да стане това”, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

В крайна сметка, разпределението отреди на „Атака” малка стая, с което те не бяха съгласни и заявиха, че вече има тормоз. „Ами аз им казах, че ще седим в една шатра отвън”, каза Десислав Чуколов.

„Стая, където седяха нашите секретарки, то е едно коридорче скосено”, обясни Сидеров.

ГЕРБ, БСП и ДПС запазват стаите си. Реформаторите и АБВ получават стаи в десния кулоар, като хората на Първанов ще се намират в така наречената „стая с кафеварката” на Бойко Борисов.

До стаята на „Атака” ще се намират Патриотичният фронт и България без цензура.

Що се отнася до разпределението в зала, на предните банки, както и досега, ще се намират БСП, ДПС и ГЕРБ, като места в първата редица най-вдясно взимат и реформаторите. В задната част от ляво на дясно ще са позиционирани „Атака”, АБВ, ББЦ и Патриотите.

Улисани в битовите неразбории, депутатите така и не стигнаха до политическите въпроси.