Българските партии изпитват ужас от проблемите, които трябва да решават и сега им е дошло на ум, че нямат капацитет да ги решават. Затова ги танцуват тези пируети. Така лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева коментира в „Лице в лице” неуспешните до момента опити за съставяне на правителство.

Бившият депутат от БСП прогнозира, че кабинет все пак ще бъде сформиран, защото „те нямат интерес да си тръгнат от парламента". Но подчерта, че никоя от партиите в Народното събрание няма експертиза за решаване на ключовите за България проблеми.

„Политическите партии нямат собствена експертиза и няма как да излязат без негативи”, отбеляза Дончева. По думите ѝ едно управление би свършило с по-малко негативи, ако е експертно и технократично и не се страхува да реши проблемите.

„В парламента има твърде много хора, които са рецитатори на лозунги и послания. Няма специалисти, за да закърпят положението”, подчерта тя и призова да се погледната по квалификация какви да членовете в комисиите по финанси, бюджет, правни въпроси.

„Като правиш правителство, правиш къща – копаеш, изливаш основи и след това строиш, плаващи неща извън законите на физиката няма да се получат”, коментира Татяна Дончева. По думите ѝ има два важни въпроса, които да се следят при формирането на кабинет – той да има стабилно мнозинство в парламента и да е готов да реши няколкото ключови въпроси за страната.

Според нея Бойко Борисов ще трябва да намери онази жена, която може да плати за подкрепа, като подчерта, че както няма безплатен обяд, така няма и безплатна подкрепа.

„Совите не са това, което са”, каза Дончева за предложението на ДПС да подкрепя правителство на малцинството, като обясни, че от движението може да не искат постове в кабинета, но ще поискат други неща, което може да струва скъпо.