Пародиен видеоклип с участието на цялата партийна вихрушка от БСП обикаля интернет пространството и буди интерес към предстоящия конгрес на червените на 19 и 20 май.

Клипът, който се появи в YouTube, пресъздава истински дуел между Георги Първанов и Сергей Станишев. Такъв действително се очаква през май, но в преносен смисъл. Напрежението между лидера на Коалиция за България и президента в периода 2002-2012 г. се изостри чувствително, след като Първанов обяви намерението си да се кандидатира за поста на колегата си.

В пародийното видео се виждат и други висши партийци от БСП – Румен Овчаров, Румен Петков, Михаил Миков, Корнелия Нинова и Антон Кутев. Те са представени като секунданти, облечени като руски аристократи. И самият клип, с чието създаване досега никой не се обвързва официално, е на руски език.

По време на дуела между двамата главни герои зад едно дърво надничат Татяна Дончева и Георги Кадиев, любопитни как ще се развие ситуацията.

Първи по съперника си стреля Първанов, но не улучва. След това Станишев се прицелва и се появява надпис: "Я не архар, дорогой! 48-и конгрес на БСП. Битката за левицата".