Политиката им отива. Всички те са под 30, но вече са партийни остриета. Казват, че красотата е задължаваща. Имат различно минало - младежки активисти, общински съветници, дори – участнички в конкурс за красота. Всички те са депутати – от различни политически сили.

Имат и различен отговор на въпроса дали красотата е плюс или минус.

„По-скоро плюс естествено, особено при млади хора. Всички млади хора са хубави, а и не само младите. Ние не ги разделяме на по-млади и по-възрастни, има млади, по-млади и най-млади”, разсъждава Станислава Стоянова от ГЕРБ.

Снимка: bTV

Тя е в политиката още от младежката организация на управляващата партия и твърди, че не усеща тенденциозност спрямо себе си.

Теодора Халачева от БСП признава, че красотата може би помага.

Снимка: bTV

Усещала ли е по-специално отношение? „Не, не, не. Винаги съм държала да съдят за мен по действията ми, изказванията ми, актуалните въпроси, които поставям към всеки ресорен министър, така че красотата я оставям на последно място”.

Боряна Георгиева от „Воля” смята, че красотата на депутатската банка е минус: „Защото бих казала, че много често красотата води до подценяване на качествата на човека”.

Снимка: bTV

Сред темите, които интересуват младите надежди, са киберсигурността, правата на децата, политиката към студентите. Някои са жертвали дори личния си живот. Други – не. Социалистката Халачева няма приятел – не й остава време от партийна дейност. Боряна Димитрова споделя, че човекът до нея й влиза в положението.

Снимка: bTV

Докато партиите публично се карат трябва ли да се оттеглят политиците на Прехода и да дадат път на новото поколение, бодрата смяна всъщност вече е тук. И смята да провери дали чрез политиката красотата може да спаси света.