Български демократичен център (БДЦ) ще се нарича общата парламентарна група на България без цензура, обяви от трибуната на НС Светлин Танчев от България без цензура.

Танчев обяви, че имат амбиции да представляват и надеждите и въжделенията на голяма част от негласувалите, защото никой от тях не е участвал досега в изпълнителната власт.

„Декларираме, че ще направим всичко възможно да има колкото се може по-дълго работещ парламент и правителство с грижа за народа”, каза Танчев. „Ние сме готови да подкрепим кабинет на възможно най-широкото представителство”, посочи още той и добави, че ще подкрепят предложението за председател на НС на мнозинството.

Приоритетите на групата БДЦ са „стопанското и духовно спасение на нацията”. „Първото ни задължение е да кажем истината на хората за състоянието на нашето битие”, каза Танчев.

Според групата му незабавно трябва да се направи комисия, която да каже истината за скандалното разорение на КТБ. „Хората да знаят кой излъга доверието им”, каза Танчев. БДЦ поискаха постоянна комисия с 50% участие на гражданки организации, която да преценява практическата ефективност на всеки законодателен акт.

„С много от присъстващите имаме съществени идеологически, етически, а с някои от вас и естетически различия. И те са трудно примирими. Но ние декларираме, че ще направим всичко възможно да има колкото се може по-дълго работещ парламент и правителство с грижа за народа”, каза Светлин Танчев.

„Ще го направим със същата непоколебимост, с която ще сторим всичко възможно да разтурим този парламент, ако установим, че той обслужва котерийни и лобистки интереси, каквато практика за жалост е била твърде чест гост на тези исторически банки”, каза още той.