Депутатите са на прага на голямата си лятна ваканция. Какво успяха да свършат народните представители за два месеца и половина?

Една от тях е Донка Сименова от „БСП за България”, учител по професия, а сега – депутат първи мандат. Смята, че работата в парламента е много по-отговорна. Тя не приема сравнението, че депутатската почивка е съизмерима с тази на учениците: „Учителите имат по-голяма ваканция, само че те винаги използват ваканцията да се самоусъвършенстват. Ваканцията ще използваме за да подготвяме нови законопроекти”.

Парламент №44 се задвижи първоначално на бавни обороти и заседанията бяха по около половин час. Досега приетите закони са само десетина, твърдят от опозицията. Антон Кутев е на мнение, че ваканцията трябва да се намали ако има достатъчно законопроекти.

Управляващите не приемат критиката за слабия старт. „Все още ние следваме практиката законите, които бяха готови от Министерски съвет, ги внасяме от народни представители, за да пестим време”, обяснява Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Когато се върнат наесен, една от първите задачи на депутатите ще бъде да приемат пакет от законопроекти, който да сложи край на синдрома "вечен длъжник".