Интригата, че са се предлагали подкупи на 48-ия Конгрес на БСП, на който Михаил Миков беше избран за лидер на партията, са мръсни номера, с които по традиция в столетницата се отстрелват членове. Това обяви пред „Тази неделя” социалистът Румен Овчаров.

Той напомни, че е станал жертва на подобен номер през 2006 г. с "писмото Р.Овч". Жертва е станал и Георги Първанов.

„БСП никога повече не трябва да бъде управлявана с мръсни номера. Има приказка „Целта оправдава средствата”, но тук и целта е мръсна и средствата са мръсни”, коментира социалистът.

На въпрос кой би имал полза от загубата на Миков на изборите, Овчаров напомни, че кандидатите на „Позитано” 20 са били двама – Михаил Миков и Драгомир Стойнев. По думите му обаче Стойнев сам не би могъл нищо да направи, а е бил подпомогнат от кърг от приятели в БСП. На въпрос дали става въпрос за Сергей Станишев, който предложи Стойнев за лидер, Овчаров каза, че предпочита да спре с коментарите по тази тема.

Според него Миков не бива нито да признава за предлагани подкупи, нито да отрича.

Парите – 10 000 лв., на които социалистът осъди Яне Янев за клевета, ще даде на децата си. Те най-много пострадаха от атаките срещу мен, уточни той. Янев е лидер на "Ред законност и справедливост" и в момента е съветник на премиера Бойко Борисов.

Румен Овчаров призова да не се прави социална политика с цената на тока. По думите му изкуственото поддържане на цената на тока е причина през март половин България да остане без ток, защото липсват пари за инвестиции в мрежата.