Не допускаме отпуснатите 30 млн. лв. по план-сметката за провеждането на изборите да бъдат удвоени. Това каза служебният министър на финансите Кирил Ананиев след първото правителствено заседание.

По думите му конкретна сума за обществената поръчка не е определена с право, защото ще окаже влияние върху процедурата.

„Нека да си мине тази процедура, нека да се сключи конкретният договор и сме длъжни да осигурим средства. В самото постановление е записано преструктуриране на разходите и/или трансфери по централния бюджет“, заяви Ананиев. По думите му това е най-важната задача на правителството и няма как да не бъде осигурена.

Попитан дали допуска да бъде удвоена сумата от 30 млн. лв., която бе одобрена на извънредното правителствено заседание за провеждането на предсрочните избори, Ананиев отговори: „Откровено казано не, защото вече имаме опит с частично експериментално гласуване и нямаме основание да нарасне тази сума, освен с логистиката на по-големия брой машини“.

Той коментира и отпуснатите 2 млрд. лв. от предишното правителство за саниране на многофамилните жилища, като уточни, че този един милиард, който е бил даден от тях за санирането, ако не е бил осигурен и националният бюджет също е щял да бъде на излишък. „Хората, които са разговаряли и чиито блокове са санирани, са много доволни“, добави още Ананиев.