Правителството на ГЕРБ е единственото, признало допуснатите грешки, общо разделени в три групи - иконом растеж и доходите, кадровата, малък и среден бизнес. Поуките обаче са извлечени и ако партията се върне на власт, ще поправи тези сериозни пропуски. Такава заявка даде пред bTV бившият регионален министър Лиляна Павлова.

Тя направи допълнителни разяснения по предизборната програма на ГЕРБ за нов мандат, представени по-рано от ексминистри в кабинета „Борисов”. Като една от важните структурни промени Павлова изтъкна отделянето на сектор „Енергетика” от икономическото министерство. Това щяло да стане без раздуване на и без това огромната администрация.

Лиляна Павлова изрази увереност, че ГЕРБ няма да има проблем да засили притока на преки чуждестранни инвестиции средно с по 5 млрд. лева в следващите 4 години. Така щяло да се стигне до разкриване на повече работни места в стимулирани допълнително сектори като производството на крайни продукти.

По отношение на пострадалите тежко през последните години малък и среден бизнес, от ГЕРБ щели да ги „лекуват” с лихвена амнистия – опрощаване на лихвите по натрупаните към държавата задължения.

Още от засегнатите теми в разговора с Лиляна Павлова можете да проследите в прикачения видео файл!