Свидетел по аферата със суджука се оплаква от натиск срещу него и семейството му. Кирил Костов, който подаде сигнала срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов твърди, че не само е проверяван от институциите, но получава и заплахи за живота си.

След като свидетелства по обвиненията срещу Живко Мартинов, Кирил Костов казва, че животът му  напълно се е променил. Движи се с охрана, а заплахите и жалбите срещу него не спират.

Снимка: bTV

„Последният път ми изпратиха едни снимки, групата на Вълка колко хора е отстранила последните няколко дена. „Групата на Вълка” е от един филм, който сега тече по една българска телевизия и там групата на Вълка извършва убийства”, обяснява бизнесменът.

Семейството ми пък е подложено на постоянни проверки: „На 27 юли в обекта при съпругата ми сядат като клиенти служители на НАП, обслужени са, платили са си сметката с касов бон, всичко нормално. Впоследствие се представят като служите ни НАП, каквито са и започват проверка”

По думите на Костов проверката приключила без нарушения. Започва обаче нова проверка, този път на него и съпругата му като физически лица. Костов изключа проверките да са случайност: „Живко Мартинов твърди, че директорката на НАП Варна е негово назначение, имат и други позиции, шефът на Ревизиите има близки отношения с него и ред други високопоставени служители на НАП контактуват с тия хора”.

От приходната агенция казаха за bTV, че проверките са по сигнал, който е получен преди Костов да стане свидетел на прокуратурата. И не може да се търси връзка между двете събития.