„Вярвам и виждам, че това е правителство, което работи за обикновения човек”, заяви пред bTV зам.-председателят на парламента Мая Манолова. Тя призна, че има и забележки към кабинета. „Дразни ме медийната им пасивност. Пламен Орешарски е човек с чувство за хумор, но е изградил стена между себе си и медиите. Той би спечелил от контакт с медиите”, смята Манолова, според която премиерът е обаятелен. Тя заподозря, че медийните му експерти не са си свършили докрай работата.

По думите на Манолова това правителство е най-ефективното, като „вина” имат и протестите, които дишат във врата на министрите.

ГЕРБ търсят нова идентичност като парламентарна опозиция, обясни тя готвения вот на недоверие. Манолова смята, че да се иска падане на правителството за цялостна политика след 100 дни съществуване не е обосновано. Според социалистката сумарно сметките за ток са намалени през август спрямо юли и това може да се види от всяка сметка.

Освен че похвали проекта за нов Изборен кодекс, Мая Манолова отчете положителните страни на антиправителствените протести. Тя дори заяви, че натискът върху политиците трябва да продължи.