Областният координатор на ГЕРБ-София Андрей Иванов е подал оставка от поста, съобщиха от партията.

В мотивите си Иванов посочва, че не иска да допуска тенденциозни, политически спекулации около името му да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи.

Андрей Иванов изразява увереност, че следващият областен координатор ще продължи да води организацията така, че гражданите на столицата да намират в нейно лице добър партньор. Оставката е приета от председателя на партията Бойко Борисов.

На следващото си заседание Изпълнителната комисия ще обсъжда предложения за нов областен координатор на управляващата партия в София.

„През последните две години името ми бе употребявано в общественото пространство в негативен контекст. Според мен, зад това стоят нездрави политически интереси от страна на лица и партии, които с дейността си като председател на СОС и областен координатор на ГЕРБ-София съм засегнал в стремежа си да опазвам обществения интерес,” се казва още в мотивите за оставката на Иванов.

Преди две години, докато бе шеф на Столичния общински съвет, около Иванов се разпали огромен скандал. В края на 2010 г. лидерът на РЗС Яне Янев, който по това време бе остър критик на управляващите, започна персонална атака срещу Иванов но и публично го заподозря в съмнителното придобиване на около 60 имота. Последва проверка от НАП, която обаче не установи нарушения.